Allò petit

Arriba el juny i s’acaba el curs. Finalitza un any lectiu que ens ha portat molts canvis i retallades, pèrdues de drets, injustícies… De tot això n’hem donat bon compte a alandar. I també de les innombrables iniciatives que per part de persones, ONG, entitats o congregacions religioses es duen a terme per lluitar contra això.

Hem intentat trobar motius per a l’esperança en aquest mar de desesperança en el què la crisi ens vol enfonsar. Hem parlat d’experiències de solidaritat i de canvi, potser petites -algunes d’elles insignificants, que abasten només un barri o algunes zones-, però que estan demostrant un gran poder transformador. Iniciatives petites com ara la nostra pròpia revista, però que mereixen tenir veu i ressò en la societat. Accions en les què val la pena fixar la mirada per mantenir-nos en peu i seguir caminant.

En aquesta mateixa línia romandran els nostres Premis alandar 2012, que el proper 15 de juny entregarem al Col•legi Major Chaminade. Els nostres premis reconeixen aquest any més la tasca de col•lectius que no pas la d’individus aïllats, més el treball quotidià del dia a dia que les grans gestes o els fets puntuals.

Ens hem fixat en la tasca de les Carmelites de la Caritat Vedruna al costat de les persones més excloses als barris empobrits de ciutats com ara Badajoz, Ceuta o Barcelona.

Ens hem fixat en la tasca de la Fundació RAIS i, en concret, en el projecte Fàbrica de Cançons, liderat pel cantautor Rafa Sánchez, que ha permès a persones sense llar donar a conèixer les seves històries humanes a través de la música, enfortint així la seva dignitat.
Ens hem fixat en les dones immigrants que van participar en el projecte Obrint Mons i que, ara per ara, són artífexs del seu propi desenvolupament i el dels seus països d’origen, a través de les cooperatives i petites empreses que han creat.

I, finalment, ens hem fixat en la trajectòria del teòleg Juan de Dios Martín Velasco que, amb la seva tasca constant de recerca i docència, ha estat capaç d’apropar la mística i l’espiritualitat a la vida i al nostre temps.

Són quatre premis que engloben molts noms. Són veritables grans de mostassa, petits i limitats, però que són ja signes visibles del Regne de Déu a la nostra societat, sens dubte.

Autoría

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *