Amb humor i amor

Les coses no estan per fer-ne bromes, podria dir-se. Els informatius, la realitat quotidiana, el que tenim a prop o el que tenim lluny, el món, l’Església, Espanya, no fan precisament ganes de riure. Tot i així, a alandar encara ens queden forces per defensar l’alegria, com deia la poesia de Mario Benedetti. “Defensar l’alegria com una bandera, defensar-la del llamp i la malenconia”, instal·lar-nos a l’esperança, en una visió realista però il·lusionada davant del futur.

Apostar per l’humor no sempre és fàcil, perquè és un art que sempre voreja allò intransitable i parla de coses que no s’expliquen de la mateixa manera des de la serietat políticament correcta. Però, en paraules de Luciano Larrivera, “si a un cristià li manca el sentit de l’humor és senyal, entre altres coses, d’una educació religiosa massa centrada en el conformisme”. En un article publicat a La Civiltà Cattolica aquest jesuita parlava de la virtut de l’humor com a “do de l’Esperit Sant” perquè “la profunda llibertat d’esperit és compatible amb un profund sentit de l’humor”.

Optem per l’humor i, per això, rebem amb els braços oberts a José Luís Cortés, que torna a la revista per, amb la seva nova secció titulada Plaer autoherètic, compartir reflexions sobre la fe i les creences des d’un altre punt de vista.

Aquesta és una de les novetats d’aquest número, des de l’humor. L’altra, des de l’amor, és el naixement del Club d’amics i amigues d’alandar, una iniciativa que portem fraguant des de fa mesos i que llancem amb molta il·lusió. Sabem que llegir la revista, per a moltes persones, va més enllà d’un simple hàbit. Sabem que llegir alandar és quelcom que uneix, que dóna entitat, que implica una manera d’entendre la vida i la fe. Per això hem buscat aquesta manera de fer més estrets els llaços i que, alhora, pugueu sentir un vincle més gran amb la revista. Busquem el vostre suport per a què ens ajudeu a ser sostenibles i, d’aquesta manera, mantenir la independència. Per a, amb el vostre amor i amb el vostre humor, seguir llançant cada més una mirada esperançada al món.

Autoría

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *