Obren camins

El número de juny és sempre molt especial per alandar, l’últim número abans de l’estiu –perquè al juliol i l’agost no s’edita la revista– i en el què anunciem els nostres premiats. Cada any ens costa decidir a qui atorgar la tortuga perquè, tot i que en aquest món tan àrid sembla que no fos així, hi ha molta gent compromesa lluitant per canviar les coses.

Lliurarem els nostres guardons a la festa anual que celebrem al Col·legi Major Chaminade l’11 de juny a les 19 hores. Com sempre, ens encantarà compartir-los amb la família d’alandar, així que, és clar, volem convidar-vos-hi.

En aquesta ocasió hem decidit atorgar tres premis, un d’ells doble. El primer és per na Mª José Arana, la religiosa del Sagrat Cor i pionera en la teologia feminista. Una d’aquelles dones, tan necessàries, que van obrint camins en l’Església.

El segon és per la Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca (PAH) pel seu compromís tangible, des de la pràctica diària, donant suport a les persones que més pateixen els efectes d’aquesta crisi: les qui perden casa seva a causa dels abusos bancaris. Dia rere dia, paralitzant desnonament i visibilitzant el problema, s’arrisquen contra aquesta greu injustícia.

I el tercer, per partida doble, va per a dues associacions que treballen a Melilla per defensar els drets de les persones migrants que intenten arribar a Espanya en busca d’una vida millor. Aquestes dues organitzacions, que pateixen riscos i amenaces però continúen endavant són Prodein i Ca-minando Fronteras. A aquesta última la podreu conèixer millor al reportatge de la pàg. 16, a la secció “Rescatar persones”. Perquè si algú està de debò rescatant vides als marges de la nostra societat són ells i elles, treballant a la frontera.

Acabem així el curs, reconeixent la tasca d’aquestes persones i organitzacions i també convidant-vos des de la revista a gaudir del temps estiuenc: a descansar, a reflexionar, a pregar, a anar a un altre ritme i a prendre forces, perquè queda molt de camí per alandar.

970945d4-e6c5-4671-aafe-c15e41c94409.jpg

Autoría

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *